Full Design and Build Project - Edinburgh

In Stockbridge, Edinburgh, we were tasked with creating a low maintenance town garden incorporating valuable space for parking.

Parking is important to many city garden projects but we wanted to create space for a car without compromising or intruding on the attractiveness of the existing surroundings.

After discussing our clients' ideas, we built a small softwood deck, ideal for seating and entertaining, at the property's patio doors. Leading on from the deck, we laid a sandstone patio - complete with a stylish water feature centre-piece.

To incorporate the parking spot, we removed the back of the clients' garage and extended it into the garden area - separating it from the patio with a small wall of buff sandstone. Finally, we fitted trellis panels to the surrounding walls and introduced subtle lighting - to add style to the space as the light fades.

Our work made the garden not only an innovative space for parking - but a colourful, contemplative area to sit back, relax and enjoy the outdoors.

Before & After Gallery

Why not browse through the befores and afters for this project…

Simply scroll the slider from left to right to see this garden transformation, for further images click on the arrows at the bottom right of the gallery.

http://static.gardensgalorescotland.co.uk/assets/components/phpthumbof/cache/706.a87f4cf9306bc1933a3398b0de0c6e73127.jpghttp://static.gardensgalorescotland.co.uk/assets/components/phpthumbof/cache/708.a87f4cf9306bc1933a3398b0de0c6e73127.jpg