Fife Project - Burntisland

We travelled to the scenic town of Burntisland, in Fife, for a project involving the complete re-design of a rear garden.

Our clients' garden consisted of a fenced patch of lawn sloping steeply upwards towards the rear: our brief was to create level areas - as spaces for entertaining and relaxing.

The gradient of the garden's slope presented a challenge - but we wanted to use the height difference to our advantage with two separate patio areas: one at the property's rear doors, and one at the top of the slope.

We constructed both patios from Autumn Bronze sandstone paving - which both looks good and offers impressive durability.

It was necessary to build extensive retaining walls across the width of the garden to support the higher patio - which we connected to the lower area with bull-nosed sawn sandstone steps.

To smarten the garden's boundary, we erected a palisade fence around its perimeter. Finally, to add a touch of beauty, we installed a planting bed along the length of the steps.

Beyond the much-needed relaxation areas, the work we carried out infused a previously unremarkable garden with style, shape and eye-catching beauty.

Before & After Gallery

Why not browse through the befores and afters for this project…

Simply scroll the slider from left to right to see this garden transformation, for further images click on the arrows at the bottom right of the gallery.

http://static.gardensgalorescotland.co.uk/assets/components/phpthumbof/cache/719.a87f4cf9306bc1933a3398b0de0c6e73131.jpghttp://static.gardensgalorescotland.co.uk/assets/components/phpthumbof/cache/907.a87f4cf9306bc1933a3398b0de0c6e73131.jpghttp://static.gardensgalorescotland.co.uk/assets/components/phpthumbof/cache/718.94f21b45a478b2a68b0eefceeca9dba9131.png