Walling Project - Almondbank, Perth

This walling project took place in Almondbank just outside Perth and turned a redundant space into a user friendly area at the foot of a steeply sloped garden.

Consultation and Concept

This project involved extensive excavation works and the construction of a large retaining wall to the existing heavily sloping banking to create a level area at the foot of the garden banking.

The wall was built and faced with Heritage calder brown walling with a Heritage calder brown cope.

Garden Features

A tiered softwood timber deck spanning the length of the wall was created, providing a place to sit and relax or entertain.

The mix of calder brown walling, timber decking and gravel really compliment each other.

Before & After Gallery

Why not browse through the befores and afters for this project…

Simply scroll the slider from left to right to see this garden transformation, for further images click on the arrows at the bottom right of the gallery.

http://static.gardensgalorescotland.co.uk/assets/components/phpthumbof/cache/700.a87f4cf9306bc1933a3398b0de0c6e73161.jpghttp://static.gardensgalorescotland.co.uk/assets/components/phpthumbof/cache/702.a87f4cf9306bc1933a3398b0de0c6e73161.jpghttp://static.gardensgalorescotland.co.uk/assets/components/phpthumbof/cache/704.a87f4cf9306bc1933a3398b0de0c6e73161.jpg

Completed Project

It was great to see the transformation of an unused space into a lovely sheltered deck area.